"Числото" на Цеката и "Тирето" на Гришата врътнаха 2:2

Институционалното безумие два отбора на име ЦСКА да играят един срещу друг намери своята кулминация

Спорт
21:49 - 07 Август 2020
5598
"Числото" на Цеката и "Тирето" на Гришата врътнаха 2:2

Що за имбецили управляват родния футбол, след като първенството в елита ни се открива с дерби между ЦСКА и... ЦСКА. Докато чакаме отговора на този въпрос, да отбележим, че двата тима направиха зрелищно 2:2 на Националния стадион, което в никакъв случай не намалява идиотизма на ситуацията.

Срещата започна със скандирания на двете агитки "ЦСКА, ЦСКА". Първата по-интересна ситуация бе в 6-ата минута, когато Тиаго шутира мощно от 25 метра, но Наумов боксира.

ЦСКА 1948 отговори подобаващо в 19-ата минута. Тогава домакините подеха контраатака чрез Шопов, който намери Галин Иванов на лявото крило. Националът на България отново намери Шопов, но този път в наказателното поле на гостите. Последва центриране по земя към Мартин Камбуров и опитният голмайстор вкара с шпагат за 1:0.

В 26-ата минута Тиаго изпълни фаул от 19-20 метра, но шутира над вратата. Четири минути по-късно Соу направи сериозен пропуск. Енрике центрира великолепно отдясно, но голмайсторът на гостите стреля с глава от границата на малкото наказателно поле, но в аут.

В 33-ата минута Иванов и Шопов преодоляха няколко противникови футболисти, първият стреля, но в аут. Секунди по-късно ЦСКА 1948 удари за втори път. Шопов опита да подаде на Камбуров, таранът пропусна топката, която Турицов не успя да изчисти. Тя попадна в Младенов, който без проблем вкара за 2:0.

В 39-ата минута играта бе спряна след сериозен сблъсък глава в глава между Пиргов и Матей, като се наложи медицинските лица на двата тима да превържат пострадалите футболисти. Това наложи смяната на Матей с Ахмедов.

ЦСКА София се върна в мача с попадение на Валентин Антов в заключителните секунди на даденото от рефера 3-минутно продължение на първата част. Талантът вкара с глава след пас на Ахмедов също с глава, отигравайки центриране от фал почти от дясната тъчлиния.

Магарето на Гриша Ганчев имаше основна роля на трибуните

Така двата тима се оттеглиха на почивка при 2:1 в полза на домакините. На полувремето и Пиргов бе сменен принудително след сблъсъка с Матей, а на негово място влезе Петров.

ЦСКА София започна по-активно втората част и в 52-ата минута изравни. Това стана чрез Али Соу, който се справи с отбраната на домакините и след удар от 13-14 метра не остави шанс на Наумов за 2:2.

Само 120 секунди по-късно гостите можеха да осъществят пълен обрат, когато Енрике стреля от три метра, но Наумов спаси. Дори да бе реализирал обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като крилото на ЦСКА София се намираше в положение на засада и такава бе отсъдена.

В 72-ата минута Мазику изведе Соу сам срещу вратаря, но таранът шутира в аут.

В 86-ата минута ЦСКА 1948 пропусна много добра възможност за трети гол. Тогава Шопов центирра към Иванов, който от 7-8 метра не уцели топката. Тя мина зад гърба му, където сантиметри не достигнаха на Бастунов да вкара.