"Чуковете" бяха безмилостни

Уест Хем разкова Брентфорд с хеттрик на Боуен

Спорт
11:02 - 27 Февруари 2024
1161
"Чуковете" бяха безмилостни

Уест Хем разби Брентфорд с 4:1 у дома в лондонско дерби от 26-ия кръг във Висшата лига. Хеттрик за домакините отбеляза Джаред Боуен. „Чуковете“ са осми във временното класиране с 39 точки, докато „пчеличките“ са 16-и с 25.

Двубоят започна по мечтан начин за Уест Хем. Още в петата минута Емерсон пусна тънко подаване към Джаред боуен, който си освободи пространство за удар и с помощта на десния страничен стълб се разписа за 1:0.

Само две минути по-късно „чуковете“ реализираха второ попадение. Владимир Цоуфал сервира топката на Боуен, който я врътна технично към десния ъгъл и удвои аванса на Уест Хем.

В 13-ата минута Брентфорд все пак успя да се върне в срещата, след като Кийн Люис-Потър намери Нил Мопе в наказателното поле, а френският централен нападател шутира към близкия горен ляв ъгъл и вкара за 2:1.

Уест Хем отбеляза и трето попадение в 63-ата минута, а автор на гола отново бе Джаред Боуен. Мохамед Кудус пусна красиво центриране за англичанина, който с глава засече топката в долния десен ъгъл за 3:1.

Шест минути по-късно интригата в срещата приключи с четвърти гол за „чуковете“. Емерсон стигна до отбита топка и без да се замисли стреля от далечна дистанция и заби топката в горния десен ъгъл – 4:1.

В 82-рата минута Брентфорд все пак успя да намали изоставането си. Микел Дамсгаард пусна за Йиан Уиса, който от границата на наказателното поле стреля към долния ляв ъгъл и се разписа за 4:2.