"ЦСКА 1948" и "Ботев" (Пловдив) допълниха четвъртфиналистите за Купата на България

Червените се справиха с "Берое", а "Ботев" с "Етър"

У нас
20:08 - 07 Декември 2023
2023
"ЦСКА 1948" и "Ботев" (Пловдив) допълниха четвъртфиналистите за Купата на България

ЦСКА 1948" и "Ботев" (Пловдив) допълниха четвъртфинаите в Купата на България, като се класираха напред в турнира. Двата отбора спечелиха мачовете си от осминафиналната фаза, които бяха последни от програмата. Червените се справиха с "Берое", а "Ботев" с "Етър" (4:2).

"ЦСКА 1948" надви трудно "Берое" с 2:1 след обрат на своя стадион в Бистрица.

Втората част се игра при снеговалеж и тежки условия. Това се отрази на качеството на футбола, но и затрудни двата отбора. 

Сантяго Годой откри в 53-ата минута за гостите от Стара Загора, след като ударът му мина под плонжа на вратаря на домакините Даниел Наумов. Само седем минути по-късно обаче "ЦСКА 1948" изравни. Това се случи след гол на Педриньо от пряк свободен удар.

Победата донесе Ивайло Чочев в 87-ата минута, когато също беше точен от свободен удар. 

Във втория мач от програмата "Етър" и "Ботев" (Пловдив) направиха зрелищен мач във Велико Търново, но гостите го спечелиха с 4:2. През първата част попадения нямаше, но след почивката беше много интересно.

Мартин Секулич откри в 65-ата минута, а в 72-ата беше точен и Джеймс Ето'о, с което даде аванс от два гола на гостите от Пловдив.

"Етър" намали в 86-ата минута с попадение на Ловре Кнежевич, а в добавеното време отборите си вкараха още три гола.

Първо в 90-ата минута Емануел Уме върна преднината на "Ботев" от две попадения, но в ответната атака Ивайло Димитров се разписа за "Етър". Крайният резултат оформи Самуел Акере в четвъртата минута на продължението, въпреки че топката към него беше подадена, след като вратарят на "Етър" беше излязъл напред, а между него и вратата имаше само един полеви играч на домакините.

Останалите участници в четвъртфиналите са "Лудогорец", който е носител на купата за миналия сезон, "Спартак" (Варна), "Пирин", "Арда", ЦСКА и "Хебър", който поднесе голямата изненада, отстранявайки "Левски".