"Хизбула" се мести в Техеран

Наим Касем заяви, че бойците на ливанската групировка не само ще продължат атаките си срещу Израел, но и ще разширят мащаба на ударите си

Новини
20:55 - 20 Октомври 2024
2077
"Хизбула" се мести в Техеран

Наим Касем - вероятният нов лидер на базираната в Ливан „Хизбула“ и бивш заместник на Хасан Насрала, обяви, че премества централата на партията от Бейрут в Техеран.

Съобщението идва на фона на интензивни удари на Израел по Бейрут. През деня военновъздушните сили на ЦАХАЛ продължиха да нанасят масирани удари. Тел Авив съобщи за елиминирането на Хашем Сафи ал-Дин (Сафиедин), споменаван досега като най-вероятен наследник на Хасан Насрала.

Наим Касем заяви, че бойците на ливанската групировка не само ще продължат атаките си срещу Израел, но и ще разширят мащаба на ударите си.

В граничните райони на Ливан израелските части напредват в Марун ал-Рас, където по-рано успяха да окупират така наречения „Ирански парк“, а също така формират плацдарм в района на Ал-Адиса и Кафр Кила.

От ЦАХАЛ съобщиха, че още едно подразделение - дивизията Ха-Мапац, което преди това е участвало в боевете в ивицата Газа, е било разположено на ливанския фронт.