"Канарчетата" прелетяха над Марибор, чакат Панатинайкос

Ботев Пд измъкна 2:2 в Словения

Спорт
23:21 - 18 Юли 2024
1099
"Канарчетата" прелетяха над Марибор, чакат Панатинайкос

Ботев Пловдив се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като завърши наравно 2:2 при гостуването си на Марибор на „Людски врът“ и след успех с 2:1 в първия мач продължава към следващата фаза, където ще срещне Панатинайкос.

Словенците поведоха в 13-ата минута чрез Ян Репас. В 48-ата минута влезлият от резервната скамейка Кристиан Нвачукву изравни.

Час игра след началото Нвачукву асистира за Антъни Уджа, който направи пълен обрат. Етиен Бугре изравни за 2:2 в 80-ата минута.

По-доброто начало на словенците даде резултат в 13-ата минута. Йосип Иличич пусна пас към Ян Репас на дъгата на наказателното поле, той преодоля двама играчи на Ботев и с хубав удар в долния ляв ъгъл отбеляза за 1:0.

В началото на втората част Душан Керкез смени Никола Илиев с Кристиан Нвачукву, а това даде незабавен резултат.

В 48-ата минута нигериецът получи извеждащ пас в наказателното поле и с удар по земя към долния ляв ъгъл и с помощта на страничния стълб изравни резултата - 1:1.

В 60-ата минута добрата игра на Ботев Пловдив донесе пълен обрат! Константинос Балоянис проби по левия фланг и намери Кристиан Нвачукчу, който продължи към Антъни Уджа, а нападателят с безкомпромисен удар към горния десен ъгъл отбеляза за 2:1 в полза на "канарчетата"!

В 80-ата минута Марибор стигна до изравнително попадение. Иличи навлезе в наказателното поле, Ехидже Укаки отне топката, но действа нескопосано и я подари на Марко Божич, който центрира превъзходно за Етиен Бугре, а той от близка дистанция с глава се разписа за 2:2.