"Кока Кола" назначи нов шеф в България

Явор Стефанов поема компанията, досегашният директор се връща в Сърбия

Новини
15:10 - 01 Октомври 2024
2968
"Кока Кола" назначи нов шеф в България

"Кока-Кола ХБК България" има нов шеф от днес, 1 октомври, става ясно от прессъобщение, разпространено от водещата компания за безалкохолни напитки. Досегашният търговски директор на "Кока-Кола ХБК България" – Явор Стефанов, поема ролята на генерален директор на дружеството.

"С дългогодишен опит в сектора и доказани лидерски умения, той застава начело на българския екип от 1000 професионалисти, отговарящи за развитието на компанията и различните направления на бизнеса ѝ в страната", се казва в съобщението.

Явор Стефанов наследява на поста сърбина Саша Маркович, който продължава кариерния си път в "Кока-Кола ХБК". Занапред той ще работи като генерален директор на марката за Сърбия и Черна гора. Маркович се задържа на лидерска позиция у нас едва година и половина.

„След почти две десетилетия като част от семейството на "Кока-Кола ХБК България", за мен гласуваното доверие да поема управлението на компанията означава много. Познавам добре огромния потенциал, енергията и отдадеността на екипа“, сподели новия шеф Явор Стефанов.

Стефанов стартира своя кариерен път като част от екипа на фирмата през 2005 г., в ролята на търговски представител. През годините той преминава през редица позиции с нарастваща отговорност, трупа ценен опит и утвърждава лидерските си качества в ключови управленски проекти. През 2022 г. Явор Стефанов застава начело на търговската сила на компанията в страната, състояща се от над 400 служители, с които печели наградата „Избор на клиента“ за 2023 г. измежду всички 29 пазара, в които оперира "Кока-Кола ХБК".