"Лекарството" на Джокович срещу ковид е всъщност квантова теория на сръбска професорка

Свят
16:15 - 20 Януари 2022
7908
"Лекарството" на Джокович срещу ковид е всъщност квантова теория на сръбска професорка

Световните медии "гръмнаха" с новината, че антиваксърът Новак Джокович, току що екстрадиран от Австралия след обвинения за подправени документи за вход при рестриктивните мерки на държавата-континент срещу ковид, е купил мажоритни дялове от датска биотехнологична компания, разработваща лекарство срещу инфекцията.

По-задълбочено проучване какво представлява фирмата, основана всъщност от двама сърби, работещи в сферата на новите технологии в медицината и дългогодишни емигранти именно в Австралия, разкри, че всъщност Джокович не влиза в Биг Фарма бизнеса с лекарства, а се надява доближаващите се по смисъл до квантовата физика разработки да намерят приложение в лечението не само на ковид, а и на други заболявания, причинени от коронавируси, като смъртносната ебола.

За какво става въпрос?

През 1991 г. Ирена Косич започва мегапроучване за т.нар. приложение на физико-математически модел за резонансно разпознаване и анализ на структурите за наслагване на протеини и аминокиселини в ДНК структурите, при които определено съответствие на различните им спектри и последователности може да разкриват и конкретната биологична активност.

Така, например, през 2014 г. биомолекулярната лаборатория и екип от университета за биотехнологии в Съдбъри, Канада, цитира ползване на модела на Косич, според който определен алгоритъм на подреждането на класовете протеини от 4 от вариантите на ебола вируса (Судан, Заир, Рестън и Кот Д'Ивоар) води и до "прогноза" кои от тях ще доведат до заболяване, водещо до фатален изход, и кои - не. 

Всяка от първичните поредици аминокиселини е трансформирана чрез модела на Косич и с това се доказва, според учените от Канада, че определен щам и определено наслагване на протеините може да предвиди тежко протичане на заболяването. Редакцията на Lupa.bg уточнява за своите читатели, че материята е изключително сложна, както за разбиране, така и за превод заради специализираната литература и технология и е възможно обяснението да не е христоматийно точно. 

Факт е обаче, че Джокович не си е купил компания за лекарство срещу ковид. През 2020 г. тандемът "Косич" с бизнесстратега Иван Лонкаревич (собственикът на базираната в Дания QuantBioRes разработва същия електромагнитен енергиен модел за развитието на ковид инфекцията, но за разлика от предишния (при ебола - б.р.), използва взаимодействието между протеините и малките молекули на вече известни медикаменти за борба със заболяването като ремдезивир, хлорохин и ивермектин, за да проследи енергийните честоти и реакциите на свободните електрони при тези процеси. 

Разработките на QuantBioRes на Лонкаревич се публикуват под запазената марка на семейство Косич AMALNA Consulting със седалище в Мелбърн, откъдето тенисист номер 1 бе изгонен с 3-годишна забрана да влиза в страната. 

Ирена Косич е професор по биотехнологии и хабилитиран преподвател в Кралския технологичен и изследователски университет в Мелбърн (RMIT University) и е изследовател на теорията за функциите на свободните електрони в ДНК, чиито определени честоти генерират конкретни електромагнитни полета и съответните физико-химични процеси в човешкото тяло. Целта й е да докаже, че ползването на пептиди, изработени спрямо нейния модел, може да спре и пандемията от ковид, и ХИВ, и онкологични заболявания. 

"Открих, че определени честоти провокират или спират образуването на тумори", казва сръбската професорка през 2019 г. "Разбира се, създаването на такива пептиди има нужда от сериозно финансиране", добавя тя. И твърди, че макар да е трудно създаването на ваксина срещу ХИВ, тя е категорична, че може да се генерират честоти така, че да се противодейства на вируса. "Това е тествано експериментално във Франция", твърди тя. И дори смята, че самият процес на остаряването е напълно възможно да бъде спрян чрез прилагането на нейния модел и създаването на въпросните пептиди.