"Мъже под чехъл" за рождения ден на Левски

Сините отбелязват 107 години навръх 24 май, честват го в "Сълза и смях"

Спорт
17:28 - 17 Май 2021
1835
"Мъже под чехъл" за рождения ден на Левски

Навръх светлия български празник - 24 май, Левски ще отбележи 107 години от създаването на клуба. Като част от събитията, организирани в чест на 107-мия рождения ден на клуба, в 19.14 ч. на 24 май в театър „Сълза и смях“ ще се проведе постановката „Мъже под чехъл“, на която ще присъстват футболисти, треньори, служители, ветерани и деятели на Левски.

Театралният спектакъл ще е естествен израз на завета Левски да изгражда не само успешни футболисти, но и да възпитава в тях високи дух и ценностна система.

"Навръх светлия български празник - 24 май, „ПФК Левски“ прибавя още една година в календара на своята история. Клубът, покорил десетки футболни върхове, продължава да добавя нови щрихи към своя летопис със същата енергия и всеотдайност, които подтикнаха групата ученици от Втора мъжка гимназия преди 107 години да основат клуба в деня на българската азбука, просвета и култура.

Със самото създаване на тима в деня на писмеността, „ПФК Левски“ приема призванието да е нещо повече от футболен отбор и да изпълнява мисия. Мисия, свързана с изграждането на ценностна система от добродетели във възпитаниците на клуба и в публиката, което поражда самоуважение и предизвиква уважението на другите.

Това е причината школата на „ПФК Левски“ да оформя не само шлифовани таланти, но и победители по дух и призвание. Показателни в това отношение са фактите - отборът е 26 пъти шампион на България, печели 25 Национални купи и три Суперкупи на страната, а в европейските клубни турнири „Левски“ е достигал три пъти четвъртфинал в турнира за Купата на националните купи и два пъти в турнира за Купата на УЕФА. „Левски“ е първият български отбор, който участва в групите на Европейската шампионска лига през сезон 2006/2007. По време на незабравимото футболно лято на 1994 г., когато България става четвърта футболна сила в света, отново школата на „Герена“ излъчва седем души за националния отбор, начело с капитана Борислав Михайлов и нападателя Наско Сираков.

Днес, тимът почита славното си минало, но чертае и планове за бъдещето. Убедени сме, че независимо от моментните трудности, с които трябва да се справим, Вашата подкрепа ще ни дава сили и мотивация да продължим напред и нагоре.

Като част от събитията, организирани в чест на 107-мия рождения ден на клуба, в 19.14 ч. на 24 май в театър „Сълза и смях“ ще се проведе постановката „Мъже под чехъл“, на която ще присъстват футболисти, треньори, служители, ветерани и деятели на „ПФК Левски“. Театралният спектакъл ще е естествен израз на завета „Левски“ да изгражда не само успешни футболисти, но и да възпитава в тях високи дух и ценностна система.

Защото още от първия миг не става дума единствено за футбол...

И така вече 107 лета!

Честит празник!", се казва в официалното съобщение на клуба.