"Монд" отговори на Слави: Българите знаят едно: Набийте преводача!

Дългия се стресна да не излезе защитник на ЛГБТ общността

Политика
23:04 - 09 Юли 2021
12077
"Монд" отговори на Слави: Българите знаят едно: Набийте преводача!
"В България е по-лесно да набиеш преводача, отколкото да подкрепяш ЛГБТ по какъвто и да е начин". Така Батист Шастан - журналистът от в. "Льо Монд",  който интервюира Слави Трифонов преди няколко дни, отвърна на критиките на шоумена, че е останал неразбран от преводача на изданието във връзка с извазванията му за хомосексуализма. 

В интервюто на френското издание е написано, че "Трифонов демонстрира федералистични убеждения и пледира “за превръщане на ЕС по-скоро в държава, отколкото в съюз от различни държави”. Това щяло да позволи да се отговори твърдо на турския президент Ердоган, както и на своеволията на унгарския премиер Орбан. Неговият закон, забраняващ да се показва хомосексуалността на малолетни, “дава доказателство, че ЕС трябва да е държава”. Така според "Льо Монд" Слави излиза противник на антигей законодателството на унгарците.

Уплашен, че ще го изкарат поддръжник на обратните, лидерът на "Има такъв народ" заяви безусловната си подкрепа за семейството и семейните ценности, като написа в профила си във фейбук, че "...репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата".