"Музикална феерия” в Двореца на културата в Перник

Концертът на Музикалния театър представя най-доброто от произведенията на Калман, Лехар, Щраус

Култура
16:15 - 06 Ноември 2019
2084
"Музикална феерия” в Двореца на културата в Перник

С концерта на Националния музикален театър „Музикална феерия” на 7 ноември се откриват Ноемврийските музикални дни в Перник. Звездите на театъра представят утре, четвъртък, от 18 часа в Двореца на културата в Перник една феерия от любими оперетни заглавия, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят.

Спектакълът е посветен на 60-тия юбилей на главния диригент и художествен ръководител на Музикалния театър Юли Дамянов. Концертът представя най-доброто от произведенията на Калман, Лехар, Щраус, Джери Бок, Луис Мариано, Микис Теодоракис и други.


В „Музикална феерия” участват водещите солисти на театъра: Марияна Арсенова, Еделина Кънева, Олга Михайлова, Катерина Тупарова, Зорница Дамянова, Христо Сарафов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Денко Проданов и други. Режисьор е Александър Мутафчийски

Солистите - заедно с хора, балета и оркестъра - ще ви оставят без дъх от това незабравимо музикално преживяване в ритъма на виенския валс, унгарския чардаш, руския казачок, испанското фламенко и гръцкото сиртаки.