"Наркос" на живо: Избиха 10 души в Мексико, подпалиха хотел и 2 бара

Новини
19:17 - 24 Май 2022
3773
"Наркос" на живо: Избиха 10 души в Мексико, подпалиха хотел и 2 бара

Въоръжени лица убиха 10 души при нападение срещу луксозен хотел и два бара в град Селая в Централно Мексико, съобщиха служители по сигурността. Според секретариата по сигурността в Селая, в централния щат Гуанахуато, нападението късно в понеделник вечерта е отнело живота на седем жени и трима мъже, а двама души са били тежко ранени. Кървавата баня сякаш е изскочила от сериала за мафията в Мексико "Наркос", особено популярен по света и у нас.

Служителите открили труповете при пристигането си в квартал "Вайе Ермосо" след съобщения за стрелба, се казва в изявление на звеното. Свидетели твърдят, че жертвите са били застреляни, след което нападателите поляли с бензин, за да подпалят заведенията. По думите им телата, са били разпръснати сред пластмасови маси и столове, а едно е лежало на тротоара.

Известна престъпна група от региона е оставила визитни картички, в които твърди, че е извършила клането. Гуанахуато, процъфтяващ индустриален регион, в който се намират рафинерия и голям нефтопровод, се превърна в един от най-насилническите щати в Мексико поради спора между картелите "Санта Роса де Лима" и "Ново поколение" в Халиско.

Бандите се борят за контрол над маршрутите за трафик на наркотици и крадено гориво. От декември 2006 г., когато правителството започна спорна военна операция за борба с наркотиците, в Мексико са регистрирани повече от 340 000 убийства, сочат официалните данни.