"Отровното трио" даде срок за оставка - до утре сутринта

Новини
21:17 - 02 Септември 2020
9466
"Отровното трио" даде срок за оставка - до утре сутринта

Отровното трио даде срок за оставка на правителството до утре сутринта. 

„Крадливи, нечестни и прости хора да решават Основния закон на България – такова чудо не е имало! От Освобождението насам не се е случвала тази трагедия. Това са престъпници, скъпи сънародници! Оставка им пожелайте. Чакаме я най-късно до утре сутринта. Иначе...“, отсече проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио. Чуха се и призиви Европейската комисия да се намеси, за да бъде ускорена оставката на правителството.

В 56-ата протестна вечер в София протестиращи отново са се събрали пред сградата на парламента и отново хвърлят яйца по нея. Протестът бе предшестван от мащабната акция „Велико народно въстание“, съпътствана от сблъсъци, арести и обгазявания, включително на журналисти, пред сградата на Народното събрание. Исканията на демонстрантите остават същите - оставки на правителството и на главния прокурор.

Броят на протестиращите постепенно се увеличава в т.нар. Триъгълник на властта. Посланията от трибуната на протеста са насочени срещу „псевдопатриотите, които са се продали за 30 сребърника“, както и срещу 122 депутати, които подкрепиха проекта за нова Конституция. Полицейският кордон около сградата на НС продължава да бъде плътен.