"Пеликаните" нанесоха тежко поражение на Сакраменто, Везенков не игра

Кингс прекъсна серията си от шест поредни победи, отстъпвайки на Ню Орлиънс с повече от 30 точки разлика

Топ
07:01 - 21 Ноември 2023
2305
"Пеликаните" нанесоха тежко поражение на Сакраменто, Везенков не игра

Сакраменто Кингс буквално катастрофира при гостуването си на Ню Орлиънс Пеликанс и загуби с разгромното 93:129 (31:29 22:37 16:34 24:29) в мач от редовния сезон в НБА.

Поражението прекъсна впечатляващата серия на “кралете” от 6 поредни победи. Ако гостите бяха спечелили, те щяха да запишат седем последователни успеха за първи път от 2003 г.

За съжаление, българската звезда Александър Везенков не попадна нито в стартовата петица, нито на пейката заради изкълчване, което е получил при чадъра, който направи 24 часа по-рано в мача срещу Далас Маверикс.

Най-резултатен бе 26-годишният Брeндън Инграм с 31 точки от отбора на победителите, като той се отличи още с 4 борби и 3 асистенции. Добро представяне за “пеликаните” направи още литовецът, който завърши срещата с дабъл-дабъл и 10 точки, 13 борби, 7 асистенции.

От играчите на Сакраменто най-резултатен бе Харисън Барнс, който направи 16 точки и 4 борби. За “кралете” с дабъл-дабъл също се отличи литовец - Домантас Сабонис, който приключи срещата с 10 точки, 10 борби и 8 асистенции.

Отборът на Везенков игра успешно само през първата четвърт, когато изостана рано с 4:15, но преодоля сериозната разлика и дори се оттегли в края на частта с аванс от две точки. След това обаче започна трайното пропадане на Сакраменто, като на полувремето тимът от Калифорния изостана с цели 13 точки.

В третата четвърт положението стана още по-тежко, като съотборниците на Везенков реализираха едва 16 точки, а в един момент Играчите на Ню Йорк Пеликанс дори дръпнаха с аванс от 40 пункта, което до края на мача се повтаряше на няколко пъти. В заключителната четвърт “кралете” опитаха да намалят аванса, но отново отстъпваха значително и “пеликаните” затвориха последната четвърта част в своя полза малко по-скромно с 5 точки пред своя опонент.