"Прада" показа колекцията си на Миланската седмица на модата

Облеклата са вдъхновени от 70-те години на миналия век

Стил
11:47 - 19 Септември 2019
1500
"Прада" показа колекцията си на Миланската седмица на модата

Поредната Седмица на модата в Милано започна официално с представяне на колекцията на модна къща "Прада", предаде Франс прес. Колекцията й за сезона пролет/лято 2020 г. е като противовес на т.нар. бърза мода - тенденция, свързана с бързо сменяне на предложените за продажба облекла.

"Исках да създам стил, нещо като основа, която ще се ползва дълго - заяви творческата директорка на модната къща Миуча Прада. - Простотата е най-важна. Проектирах облекла, които сякаш са извън времето. Сега се произвеждат твърде много дрехи. Те се хвърлят и се забравят. Това трябва да се промени. Трябва да се завърне увлечението по облеклата, които се купуват. Практикуваното от някои брандове и модни къщи интензивно производство на облекла има негативни последствия върху околната среда, а текстилната индустрия е сред най-големите замърсители на планетата."

Колекцията включва костюми тайори с класическа кройка, къси пал

та, тесни поли, удобни за носене блейзери, памучни и вълнени пуловери, облекла, вдъхновени от модата през 70-те години на миналия век. Сред присъстващите на дефилето бяха знаменитости в социалните мрежи, като блогърките Киара Ферани, която има 17,3 милиона последователи, и Таму Макфърсън, художника Франческо Вецоли и режисьора Уес Андерсън.

По-рано младият италиански дизайнер Тициано Гуардини показа колекцията си, вдъхновена от мита за Атлантида и връзката на човечеството с природата. Облеклата са създадени от екологични материи.

СНИМКИ: БТА