"Продължаваме промяната" очаква да има правителство до Коледа

Новини
15:57 - 28 Ноември 2021
3406
"Продължаваме промяната" очаква да има правителство до Коледа

„Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на сегашните, част от тях са се доказали с много висока експертиза.“ Това заяви в интервю за БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Според нея по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри, е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас", каза тя.

И добави:

"Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“. По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“, обясни Бориславова

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни тя.