"Програмата" възкръсва с нов издател

Културният гид фалира през пролетта заради COVID-19

Новини
14:24 - 11 Септември 2020
2005
"Програмата" възкръсва с нов издател

Културното списание "Програмата" се завръща, след като в началото на месец март то стана първата медийна жертва на коронакризата у нас.

Списанието с 19-годишна история отново ще се издава в печатен и дигитален формат на сайта programata.bg от днес, 11 септември. От официалното съобщение за завръщането на изданието става ясно, че неговият нов собственик е HiEnd Publishing - издател на списанията Go Guide и HiComm.

В прессъобщение издателите уверяват, че новият мениджмънт на списанието ще запази начина и точките на разпространение. "Програмата" ще може да бъде открито от своите почитатели на обичайните до скоро места.

Списанието ще се публикува на всеки 2 седмици и ще запази своите жанр и визия. Съдържанието в интернет страницата ще се обновява ежедневно, като се очаква сайтът да бъде изцяло възстановен в следващите седмици.

"За всички нас в HiEnd Publishing "Програмата" е едно от стойностните и знакови издания в съвременната българска култура и медийна среда. Ето защо подновяването на издаването й беше много важна кауза и сме изключително щастливи, че имаме възможност да я реализираме. Екипът на "Програмата" е един от най-опитните на медийния пазар, горди сме че успяхме да привлечем по-голямата му част и ще имаме удоволствието да работим заедно", коментира издателят Спиро Петров.

HiEnd Publishing е водеща българска издателска компания с 20-годишна история и фокус върху модерните технологии, лайфстайл и клубен живот, представени в популярни печатни и онлайн издания.

"Програмата" фyнĸциoниpa oт 14 ceптeмвpи 2001 гoдинa. Списанието ce paзпpocтpaнявaшe вcяĸa ceдмицa c тиpaж oт 15 000 бpoя. Πpocлeдявaнeтo нa cъбитиятa в 300 ĸлючoви тoчĸи - ĸинa, тeaтpи, тъpгoвcĸи и ĸyлтypни цeнтpoвe, oфиc и бизнec цeнтpoвe, гaлepии, зaвeдeния, мyзeи и дpyги - ce ocъщecтвявaшe oт coбcтвeн eĸип.