"Сантяго Бернабеу" - най-добрият стадион за 2024-а

Спорт
15:02 - 15 Септември 2024
678
"Сантяго Бернабеу" - най-добрият стадион за 2024-а

"Сантяго Бернабеу" беше обявен за най-добрия стадион в света през 2024 г. от WFS - основната платформа за световната футболна индустрия, която ще връчи наградите си на гала, която ще се проведе на 18 септември в Севиля.

Наградата подчертава „уникалната иновация“, извършена от Реал Мадрид в различни аспекти на новия „Сантяго Бернабеу“, като изграждането на най-съвременна подземна платформа за прибиране на терена, 360-градусов видео лъч, който обгражда цялата вътрешност на стадиона, както и покрива.

Освен това, той подчертава способността на стадиона да се адаптира, за да се превърне в културен и туристически център в испанската столица в годината, в която ще бъде домакин на концерти на международни артисти.

Иън Алеси, съосновател на World Football Summit, каза: „Сантяго Бернабеу не е просто стадион; това е представяне на бъдещето на местата за спорт и развлечения. Неговата комбинация от авангардна технология, устойчивост и многофункционални комплекти поставя нов стандарт за това какво може да бъде един модерен стадион. Това е повратна точка в индустрията и жизненоважна за икономиката на Мадрид“, каза Алеси.