"Шейново" ще плати 70 хил. лв. на родителите на едно от разменените бебета

Новини
13:44 - 10 Септември 2024
878
"Шейново" ще плати 70 хил. лв. на родителите на едно от разменените бебета

Столичната АГ болница "Шейново" ще плати 70 хиляди лева на едно от семействата на разменените преди две години бебета - това предвижда проект на извънсъдебно споразумение между двете страни, съобщи БНР.

Инициативата за споразумението е на пострадалото семейство, а съгласие за сключването му трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет в четвъртък.

До проекта на извънсъдебно споразумение се стигна месец, след като Софийският градски съд осъди болницата да плати обезщетение от 70 хиляди лева на една от майките при предявени искове за общо 300 хиляди лева от страна на нейното семейство. Тогава съдът уважи частично иска на жената за претърпени страдания от раздялата с бебето ѝ.

Според проекторешението на Столичния общински съвет от Шейново ще платят обезщетение за неимуществени вреди, като болницата се отказва от претенции, свързани с исковете на другата страна.

Пострадалото семейство трябва да подаде молба, че се отказва от исковете си по съдебното дело, в срок от 3 дни след като бъде разрешено сключването на извънсъдебното споразумение.