"Сигнал" подлудиха препълнената Зала 1 в НДК (СНИМКИ И ВИДЕО)

Легендарната ни рок група отпразнува 45 години на сцена, изпя най-големите си хитове

Новини
09:12 - 08 Декември 2023
6594
"Сигнал" подлудиха препълнената Зала 1 в НДК (СНИМКИ И ВИДЕО)

Една от емблематичните ни рок групи - "Сигнал", отпразнува подобаващо 45 години на сцена. Йордан Караджов демонстрира стил, поведение и глас, разбира се, а Зала 1 в НДК не спря да припява и да ръкопляска през цялото време на концерта, с който беше отбелязано събитието.

Близо 4 000 души и няколко поколение меломани присъстваха и се наслаждаваха близо час и половина на изпълненията на групата.

Те изпяха най-големите си хитове, като и две парчета (едното бе "Вопъл и екстаз"), които за първи път бяха представени пред публика, те бяха от соловия албум на 71-годишния Данчо Караджов.

В една от песните "Цариградски нощи" се включи и квартет "Славей", а през цялото време на "Сигнал" акомпанираха музикантите от Русенската филхармония с диригент Димитър Тасев, който в два от случаите седна зад рояла, за да придаде още повече класа на по-нестандартното звучене на песните.

"Изключителна благодарност за това, че сте тук, на гости на "Сигнал". Благодарим за вниманието, с което ни удостоявате. Тези 45 години, които днес празнуваме, са резултат на вашата подкрепа. Ако я нямаше тази подкрепа, нямаше да има и група "Сигнал". Дълбок поклон!", с тези думи Йордан Караджов се обърна към публиката в зала 1 на НДК в началото на вечерта.

В концерта, озаглавен "45 години рок", музикантите представиха 15 от най-популярните песни.

Наред с "Липсваш ми", "Лодка ли е любовта", "Съжалявам", "Сляп ден", "Спри се", "Сбогом", "Между ад и рай", "Може би", "Вопъл и екстаз" бе представена акустично, както и "Лодка ли е любовта" и "В друго време".

Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев припомниха и първата песен на групата – "Любов", от 1978 година. По време на изпълненията имаше въздушна акробатика, която предварително бе обявена като един от акцентите в спектакъла.

Юбилейното събитие завърши с "Да те жадувам"...