"Синя България": Никой от "Левски" не е искал акциите на тръста

Спорт
09:46 - 25 Май 2021
2790
"Синя България": Никой от "Левски" не е искал акциите на тръста

Представители на един от акционерите в "Левски" - "Синя България", заявиха, че не са запознати с това кой е очакваният нов собственик на клуба. Момчил Лазаров и Иван Евстатиев посочиха в сутрешния блок на БНТ, че акциите на тръста не са искани.

На 24 май мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков заяви, че англичанин с бизнес в Ню Йорк ще е новият собственик на клуба, но не даде подробности.

"Никой не е влизал в разговор с нас, никой не ни е канил на среща и не е оповестявал. Ние съвсем скоро излязохме с декларация на база мълчанието в "Левски" от ръководството", каза Евстатиев.

"Тръстът никога не е крил, че една от основните му цели е "Левски" да бъде клуб, в който феновете да имат дейно участие, но не толкова за реалното му управление. Това е нещо, което много хора разбират погрешно. Не, тръстът не иска да управлява "Левски". Тръстът иска "Левски" да е клуб на феновете си, за да има гаранциите, че няма да се случва това, което се случи миналата година, например. Тази цел не се е променила", посочи Лазаров.