"Sofia Fashion Week 2024" завърши каузи против фалшификатите

Стил
10:55 - 31 Март 2024
5029
"Sofia Fashion Week 2024" завърши каузи против фалшификатите

Третата, поседна вечер на модното събитие "Sofia Fashion Week 2024" завърши с представяне на български и чужди брандове.

На подиума, освен че бяха представени нови колекции, то имаше и две каузи, които засегнаха фалшификатите.

Първото модно дефиле представи дрехи от бранда на гръцкия дизайнер John Pan. Неговото модно шоу имаше за цел да засегна темата за „интелектуалната собственост срещу фалшификата”.

Моделите дефилираха на подиума с боксови ръкавици на PULEV.

По време на модния спектакъл бяха представени 24 модела по "котешката пътека", които смело "маршируваха" срещу модните фалшификати.

Другата модна кауза, по време на финалната вечер, бе свързана с посланието "Да си етичен е модерно". Cantarelli, Лора Асенова и LO CANTARELLI TUSCAN LIFESTYLE закриха вечерта с идеята да помогнат на млади и утвърдени дизайнери да създават своя етична модна марка.

Интересна част от каузата бе и това, че гостите можеха да донесат полиестерно сако, да го изхвърлите в контейнер за боклук пред залата, а от екипа на Cantarelli взимаха мерки на място, за да изготвят по поръчка сако от висококачествена италианска вълна. 

Дизайнерът Стоян Радичев, носител няколко пъти на отличието "Златна игла", представи нова колекция булчинска колекция.

Моделът Виктория Джумпарова дефилира първа с изящна прозрачна булчинска рокля.

А последният модел от колекцията бе булчинска рокля на "четири етажа".

Новата колекция на дизайнера Найил Байкучуков, наречена „Опера“, бе сливане на елегантност и изтънченост. Неговите модели определено успяха да впечатлят гостите.

За музикалните паузи се погрижи младата изпълнителка Александра Панайотова, която изпя на живо песен на невероятната Селин Дион, а второто ѝ изпълнение бе "Лудо, младо".