"София филм фест" гостува в Самоков

Програмата започва тази вечер в 20.30 ч. с едно от най-забавните български заглавия

Култура
12:49 - 19 Август 2019
1927
"София филм фест" гостува в Самоков

Киноманите в Самоков ще гледат три специално подбрани филма днес и утре, 19 и 20 август, на сцената в туристическата градина (до входа на стадион "Искър"). Входът е свободен. 

Програмата започва тази вечер в 20.30 ч. с едно от най-забавните български заглавия - "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров. Филмът разказва за двама бащи и техните синoве, които се борят с трудния живот на село. Начините им за оцеляване са парадоксални и много комични. Когато в края на филма те стигат точно там, откъдето са тръгнали, а именно - доникъде, вместо с униние, се изпълват с упование и сила, защото са заедно, защото се подкрепят и обичат. "Миграцията на паламуда" прави хумористичен, но точен портрет на съвременна България. Оператор е Рали Ралчев, ролите са поверени на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Ицхак Финци, Гергана Стоянова.

Филмът "Ангелският дял" на британската легенда Кен Лоуч, получил Наградата на журито в Кан преди няколко години, ще бъде излъчен от 22 ч. Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне новородения си син. В този вълнуващ момент Роби си обещава синът му никога да не изпита трудния живот, който той е имал.

Последната прожекция е утре от 21 ч. Киноманите ще имат среща с историята на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов - българския филм "Дъвка за балончета". Калин е рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от банда, която попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно.