"В името на Бог РЪГБИ!" на бял свят

Новини
15:23 - 12 Май 2023
4052
"В името на Бог РЪГБИ!" на бял свят

Новият български документален филм "В името на Бог РЪГБИ!" е вече факт. Той ще ви запознае с турбулентната история на великата игра у нас. Негов автор е Васил Върбанов - популярен радио и ТВ журналист, който успоредно със своите музикални и културни предавания, вече повече от 13 години е и телевизионен РЪГБИ коментатор.

Бил е и дългогодишен състезател, затова познава отблизо философията на този спорт, както и спецификата на неговата култура.

Ръгби се играе организирано в България от над 60 години. и е важно спортно събитие в големите градове и до днес.

Но за широката БГ общественост ръгби все едно не съществува, а хилядите ни ръгбисти сякаш живеят в успоредна реалност.

"В името на Бог РЪГБИ!" е комбинация от зрелищни екшън кадри от игрището с архивни видеокадри и снимки, свидетелства от първо лице на главните герои от 1956 до днес. Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на 20 век. и последствията от наложената система в живота ни до днес.

Най-голямото спортно събития в света през 2023 е Световната купа по РЪГБИ, която започва на 8 септември във Франция. Състезанието между 20-те най-силни отбора на планетата отново ще събере близо 1 милиард ТВ зрители.

През 2023 планетата празнува 200 години от раждането на великата игра!

Предварителната прожекция на "В името на Бог РЪГБИ!" - Част 1 (111 минути) ще бъде в кино "Одеон" в София на 16 юни (вторник) от 20:00 часа.

Билети с цена 15 лв ще намерите тук https://epaygo.bg/9357489732, като те са ограничени.