"Вълчия знак" изяде главата на героя на Турция

Демирал аут за два мача

Спорт
16:35 - 05 Юли 2024
3703
"Вълчия знак" изяде главата на героя на Турция

УЕФА потвърди наказанието на турския национал Мерих Демирал. Централният защитник ще бъде със спрени състезателни права за два мача, което означава, че със сигурност пропуска четвъртфиналния мач на своята страна с Нидерландия, както и потенциален полуфинал.

„Апелативният орган на УЕФА реши да отстрани играча на Турската футболна федерация Мерих Демирал за общо два (2) отборни състезателни мача на УЕФА, за които той иначе би имал право, за неспазване на общите принципи на поведение, за нарушаване на основните правила за достойно поведение, за използване на спортни събития за прояви от неспортен характер и за опорочаване на футболния спорт“, се казва в наредбата, която публикуваха от европейската централа.

Наказанието за Демирал идва заради жеста на „Сивите вълци“, който той направи при успеха на Турция над Австрия с 2:1 в осминафиналите. „Сивите вълци“ е крайнодясна турска националистическа крайна организация.

Джуд Белингам също получи наказание, след като се хвана за атрибута си, докато празнуваше изравнителното попадение на Англия срещу Словения, с което той вкара мача в продължения, който бе спечелен от албионците в последствие. Звездата на „трите лъва“ получи условно наказание от 1 мач, което ще влез в сила, ако халфът има второ подобно провинение в следващата една година.

Освен това Футболната асоциация на Англия ще трябва да плати глоба в размер на 11 000 евро, докато личната такава за Белингам е на стойност 30 000 евро.