"Възраждане" е "за" независими ДНР и ЛНР

Костадин Костадинов размаха пръст на гостите в тв студията, които говорят срещу Русия

Новини
12:18 - 25 Февруари 2022
2160
"Възраждане" е "за" независими ДНР и ЛНР

"Възраждане" одобрява признаването на Донецката и Луганската републики, действие, което Русия направи преди нападанието над Украйна. Партията получавала много сигнали от сънародници както български граждани, така и българи с украинско гражданство, които не могат да напуснат Украйна, защото стараната е затворила границите си. В това положение на блокада били и украици, които са в брак с украинци. Имало ситуации, в които единият може да напусне Украйна, но не и мъжът или жената.

Костадинов призова българската ни дипломатическа служба да открие допълнителни телефони, на които може да се свържат сънародниците ни за помощ, тъй като сега посоченият на посланияка ни в Украйна давал постоянно заето.

До партията сигнализирали и моряци, които в момента се намират на пристанището в Мариупол. Понеже там се водят военни действия, корабът ни е блокиран и не може да напусне Азовско море, а освен това не може да се свържат моряците с посолството ни. Костадинов обясни, че корабът ни е под малтийски флаг, но България нямала свое суверенно мореплаване. Той бил на фирма "Шипман БГ". "Корабът ни е оставен буквално на произвола на съдбата. Води се война, а нашата държава за пореден път отсъства", добави лидерът на "Възраждане".

Остра критика отправи той към медиите и гостите в тв студиата, които се изказват срещу Русия. "Тези типове създават масова паника и психоза и насаждат брутално разделение в българското общество. Започна да се говори дори за това, че не трябва да се празнува 3 март", каза Костадин Костадинов и призова за "уважение към България".

Той призова всеки един от "тези евроатлантици" да се запише в украинската армия. "Вярно е, че по принцип меката китка трудно носи автомат, защото е тежък, но бихме ги подкрепили. Нека да заминат, да се борят там и да защитават чуждите интереси", каза още Костадинов.