"Възраждане" нямат търпение за третия мандат, готови са с правителство

Депутатът на Копейкин Деян Николов се жалва, че срещу партията им тече кампания по ограничаване на влиянието им

Новини
10:38 - 22 Април 2023
2375
"Възраждане" нямат търпение за третия мандат, готови са с правителство

"Ще има правителство с втория мандат на ПП-ДБ и ГЕРБ ще го подкрепят. Това изглежда като най-далновидния ход от страна на Борисов - да ги подкрепи да съставят правителство, което той ще може да събори във всеки един момент, най-вероятно преди местните избори", заяви по БНТ Деян Николов от "Възраждане".

Според него Бюджет 2023 трябва да се приеме бързо.

"Ако първите 2 партии не успеят да съставят правителство, отиваме на нови избори, което значи, че имаме около месец и половина да приемем държавния бюджет", уточни Деян Николов.

Той поясни, че все още няма опозиция в 49-ото Народно събрание.

"Желаем третият мандат да дойде при нас и да търсим подкрепа за съставяне на правителство на "Възраждане". Ще предложим правителство и ако успеем да намерим достатъчна подкрепа, то ще се реализира. Поставили сме основните си цели. Няма партия най-близко до нас. Ще търсим подкрепа включително и от БСП, ако се налага, но за правителство на "Възраждане", коментира Деян Николов.

Той допълни, че очаква да има евроатлантическо правителство.

"В момента има опити да се ограничи влиянието на "Възраждане". Партията расте, защото не лъже, ние сме последователни в действията си", добави Деян Николов.

По думите му България следва да бъде неутрална по отношение на войната в Украйна.

"Трябва да си гледаме интересите, опасно е да се намесим", каза още Деян Николов.