"Възраждане" се подиграха на Искрен за вратовръзката с охлюви

Георги Георгиев се ядоса, че депутатът от ПП обвини Цончо Ганев в неприлично поведение

Новини
14:20 - 09 Юни 2023
5235
"Възраждане" се подиграха на Искрен за вратовръзката с охлюви

Поредни словесни престрелки и лични атаки се разгоряха в парламента. Този път топката се прехвърляше между Искрен Митев и "Възраждане".

"Ние предложихме повишаване на санкциите за спазване на реда в залата, защото представител на "Възраждане", който е заместник-председател на Народното събрание, три пъти се изплю към трибуната. Защото вие с цялата ви група се опитахте да нарушите не само правилата в залата, но и човешките права за свободно изразяване от трибуната", възмути се Митев от трибуната.

Думите му дойдоха в отговор на Георги Георгиев от партията на Костадинов, който сравни санкции на Европейския съюз с по-строгите правила в парламента, които поискаха от ПП-ДБ. Митев го помоли да му предложи начин за справяне с поведението на "Възраждане".

"Нещо хлъзгаво е минало от тук, не знам какво е, предполагам, че е някакъв човек, който носи вратовръзки на охлюви. Ако може, да повикате хигиенистките да изчистят трибуната", контрира доста грубо Георгиев, като припомни за ексцентричния аксесоар на Митев, който му донесе доста шеги и подмятания от колегите му в парламента.

Снимки: Светломир Стоянов