" Възраждане " ще пишат и на Европа , че искат българският лев да се запази

Антиевропейско говорене личи при основните претенденти именно за ЕП от партията на Костадин Костадинов

Новини
17:38 - 18 Май 2024
3171
"Възраждане" ще пишат и на Европа, че искат българският лев да се запази

Разочарованието от пропадането на референдума е основната ми мотивация да се кандидатирам за евродепутат. Първата ни инициатива би била внасяне на петиция в ЕП. Искаме да видим как евроинституциите гледат на пропадането на общонационалното допитване за запазване на българския лев. Това каза по НОВА Станислав Стоянов от "Възраждане". 

По думите му ЕС има много проблеми, които не желае да реши. "Сред тях са конфликта в Украйна и нелегалната миграция, зелената сделка и икономическата рецесия. Еврозоната е недомислен проект. Европа не предлага решения за войната в Украйна, освен оръжия, а трябва да се използва дипломацията, за да се помогне. Киев има своята роля, за да започне този конфликт, не мога да  ги оневиня", заяви той. 

Според него в ЕП "Възраждане" ще търси партньорство с всички партии, независимо от възгледите им, ако имат общи допирни точки по някои теми. "Ако ЕС отказва да се промени и България не намери по-добра реализация, остава хипотезата да допитаме народа дали искаме да останем част от Съюза. Проблемите на България нямат чуваемост в ЕС", смята Стоянов.