"Виктория Сикрет" нае джендър

22-годишният модел, който претърпя операция за смяна на пола, обяви новината в инстаграм

Мода
10:16 - 05 Август 2019
9093
"Виктория Сикрет" нае джендър

"Виктория Сикрет" нае първия си транссексуален модел, съобщи Спутник, след като бразилският транссексуален модел Валентина Сампайо пусна няколко намека за това в профила си в инстаграм. 

В четвъртък 22-годишният модел, който претърпя операция за смяна на пола, публикува селфи, с надпис "Bacstage click @vspink", придружен с хаштагове "vspink", "кампания", "vstorm" и "model". "Виктория Сикрет" Pink е линия за бельо, парфюми и козметика, насочена към младите жени, пише Канал 3.

 
На следващия ден тя публикува кратко видео селфи с надпис "никога не спирай да мечтаеш отвъд гените си" със същите хаштагове плюс "останете на линия". Слуховете идват след коментарите направени от главния маркетинг директор Ед Разек от компанията майка на "Виктория Сикрет" L Brand, че транссексуалните и XL – моделите не трябва да бъдат включени в популярното телевизионно модно ревю "защото шоуто е фантазия".
 
"Така е, защо вашето шоу не прави това? Не трябваше ли да имаш транссексуални в шоуто? Не. Не, не мисля, че би трябвало, защото шоуто е фантазия. Това е 42-минутно специално забавление. Това е, точка.", заяви Разект в интервю за Vogue.
 
"Не мисля, че можем да предлагаме всичко за всякакви клиенти. Това е специализиран бизнес; това не е универсален магазин ", добави той.