"Воля" с идея: Депутатите да се преместят в бившия Партиен дом

Политиците могат да заседават в отделните кабинети, има условия за конферентни разговори

Новини
13:11 - 01 Април 2020
4277
"Воля" с идея: Депутатите да се преместят в бившия Партиен дом

Депутатите от "Воля“ настояват заседанията на парламента да се преместят в сградата на бившия Партиен дом, за да не спре работата на Народното събрание, съобщават от партията.

От партията на Марешки уточняват, че сградата разполага с нужната ИТ мрежа, а народните представители ще могат да заседават изолирано от собствените си кабинети. От "Воля" посочват, че това ще позволи пултовете за гласуване да бъдат преместени и инсталирани в стаята на всеки един депутат и по този начин всеки един депутат ще може да работи изолирано и да гласува от стаята си.

Мрежата позволява инсталиране на приложения за конферентен разговор между всички присъстващи в сградата депутати, който да се управлява изцяло от председателя на Народното събрание и от неговия компютър, информират от партията.

От "Воля" посочват, че това решение е най-лесно от техническа гледна точка, бързо е за изпълнение и не изисква особен финансов ресурс. Техническото обезпечаване на цялата система ще се извършва от ИТ служителите на Народното събрание, които ще могат да откликват бързо на нуждите на всеки един народен представител, ако той има затруднения да се справи технически, се посочва в съобщението.

От „Воля“ са провели консултации със специалисти и смятат, че решението може да бъде организирано в рамките само на няколко дни.

За журналистите също имало отделни изолирани помещения.