Радан Кънев: Борисов си играе в пясъчника

Бившият премиер дърпа стола под Мария Габриел, заяви евродепутатът

Новини
18:33 - 23 Ноември 2023
4193
Радан Кънев: Борисов си играе в пясъчника

"Нападките към правителството от ГЕРБ и ДПС се използват за много тесни партизански цели. Тази трудна управленска конфигурация не може да произведе конструктивна политика. Пречките са в един глупав партиен егоизъм, който кара партиите да се надиграват на дребно ниво. Тук идва отговорността на Борисов, който е опитен политик", заяви в предаването "Лице в лице" евродепутатът Радан Кънев.

"Борисов трябва да осъзнае, че като не създава конструктивна среда в отношенията с "Продължаваме промяната – Демократична България", дърпа стола под Мария Габриел, каза още Кънев.

Писменото споразумение е възможно решение, стига да не е ход от политическата игра. В момента Борисов е на пясъчника – играе си и се забавлява. Целта му е да уязви основния му политически опонент - ПП-ДБ. Тази конкуренция е здравословна, добави евродепутатът.

Това, което стана на местните избори, е добра, но недостатъчна промяна. Българското общество показа, че иска положителна промяна, отбеляза Радан Кънев.

В отговор на въпрос той посочи, че няма да е изненадан, ако в кабинета има излъчени от ГЕРБ-СДС министри, тъй като те са най-голямата политическа сила.

Той коментира и одобряването от Европейската комисия на ревизирания гръцки План за възстановяване и устойчивост.

Трябва да се създаде национална рамка, при която да можем да привлечем няколко ключови инвеститори, която да задвижат машината на нови обороти. Ако имаме такива инвеститори, ще бъдем сред лидерите в Европа в няколко сфери. Но няма как да има такива инвеститори, без лидерите на държавата да са начертали национална рамка, подчерта Кънев.

Още преди целия последен мандат на Борисов България излъчваше нестабилност и тежка корупция. Това, което се промени положително, е, че разпокъсаната среда в управлението дава много малко шансове за злоупотреба власт. Не е положителна липсата на съгласие по основни приоритети в разпокъсаната среда, каза още евродепутатът.