Радан Кънев: Отстраняването на Гешев е медицински ход за българското правосъдие

Топ
09:10 - 23 Юни 2023
1934
Радан Кънев: Отстраняването на Гешев е медицински ход за българското правосъдие

Конструкцията на кабинета е много крехка и може да се разпадне. Не заради реплики, но може заради политически решения, каза евродепутатът Радан Кънев по Би Ти Ви. Според него е много важно да има период на относителна стабилност, като по законодателната програма следва да се гласува това, което е договорено. Затова е нужна всекидневна дипломация.


Радан Кънев е на мнение, че да се търсят формули на мнозинство с "Възраждане" е погрешна и много глупава идея. Комуникацията в момента не е между лидери, а с обществото. Трябва активна позитивна комуникация към българските граждани какво се случва.

Кънев даде пример със своите срещи с министъра на околната среда и министъра на енергетиката. По думите му те са изключителни експерти, визионери. Но освен че развиват политиката си, трябва и да я комуникират, за да разберем, че пред България има и положителен сценарий.

Българската индустрия, износ, производство се развиват изключително динамично и добре на фона на политическата криза, каза Радан Кънев.