Радан не е бедняк: 2 жилища в София, 100 бона за черни дни и 3 магазинчета

Преди 5 години станах ЧЕП и си купих това сако, днес съм същият човек, написа евродепутатът

Новини
13:30 - 02 Април 2024
7549
Радан не е бедняк: 2 жилища в София, 100 бона за черни дни и 3 магазинчета

Евродепутатът Радан Кънев реши откровено да си каже за притежаваните от него имоти и пари, за да не стане обект на атаки по време на кампанията за Европарламента. Оказва се, че Кънев наистина не е бедняк, но това е логично. Освен че изкарва парите си като адвокат, бившият лидер на десницата взима и сериозна заплата като европейски депутат. 

Преди точно пет години влязох в кампания като кандидат за Член на ЕП (ЧЕП, това е официалната ми длъжност), купих си това сако и декларирах имущественото състояние в началото на кампанията. Днес съм минус едно кило живо тегло, плюс един диоптър късогледство, по-малко коса и повече брада, подхвана в типичния си шеговит стил Кънев.

Иначе притежавам (в семейна имуществена общност) същия апартамент в Манастирски ливади, в който живеем, гарсониера в Хиподрума, която давам под наем, по 1/6 идеална част от наследствени апартамент и три магазинчета във Варна, отчете цялата си семейна имуществена общност евродепутатът.

Радан обясни и какви коли кара: " Тойотата продадох и купих Jeep втора ръка. Единствената ми наистина съществена придобивка е кемпер Лайка, който ще бъде окончателно изплатен до няколко месеца, пълен с няколко крила за кайт-сърф (те са на Деница и Бобо) и няколко чифта ски Stöckli, Zai и К2.", написа той.

Семейство Къневи има общи спестявания от 100 000 евро, но вероятно част от тях ще се стопят по време на кампанията.

В общи линии - същият човек, със същото семейство (доколкото 15-годишният син е същата личност като 10-годишния, което много ме съмнява…), но с пет години по-опитен, с 16 парламентарни доклада, около 3000 законодателни изменения, 80 пленарни изказвания, 50-тина въпроса до ЕК и 100-тина граждански петиции до ЕП зад гърба си. Но дейността си отчетох вече на публична пресконференция, предстои отчетът да бъде разпространен и в достъпна визуална форма. Така направи своя обществен отчет бившият лидер на ДСБ.