Радан се връща в България, поема ДСБ от ген. Атанасов?

Семейството ми се прибира в София, ще летя до Брюксел всяка седмица, обясни Кънев

Новини
15:28 - 11 Юни 2024
6874
Радан се връща в България, поема ДСБ от ген. Атанасов?

Радан Кънев заяви, че връща семейството си в България, след като бе избран за втори път за евродепутат. Бившият лидер на десницата събра огромен брой преференции и успя, въпреки че бе пети в листата за ЕП.

След заявката, тъмносини веднага заговориха, че Кънев може да е склонен да оглави ДСБ, ако ген. Атанасов подаде оставка. Още повече че в тъмносинята партия предстои вот на доверие на председателя.    

"След окончателното преброяване е крайно време да благодаря, от сърце, за подкрепата.", благодари Кънев на симпатизантите. 

Тези близо 40 000 преференциални гласа, и особено убедителното първо място в София и Варна, ми дават надежда, че в България предизборен разговор за политика и изцяло позитивна кампания са все още възможни и успешни. А разговор за политика, за бъдещето на нацията, за позитивните решения, които са ни нужни, тепърва ще трябва да се води. И в Брюксел, но най-вече - в София, Варна, Павликени и Калояново ...", заяви той.

Радан обясни, че заедно със съпругата си Деница са взели решение семейството да се върне в България (т.е. Борис да учи, а Деница да работи в София, а аз да летя всяка седмица). Така ще мога да прекарвам поне половината от времето си тук, където предстоят тежки месеци или години и тежки решения, даде повод за размисъл новият-стар евродепутат.

Но за това - по-късно. Сега - още веднъж благодаря на всички, които дадоха гласа си, и особено на тези, които работиха денонощно през последните 6 месеца, за да бъде подобен резултат възможен,написа Кънев.

Тъмносините имаха огромно желание Радан Кънев да поеме отново лидерството на ДСБ и да смени ген. Атанасов още на предишни избори, но евродепутатът все пак избра Брюксел пред българската политика. Да съвмести двата поста не е забранено, но дали екслидерът е склонен да поеме два тежки товара, предстои да стане ясно.