Радев: Борисов го чака служебен кабинет

Премиерът опитва да скрие скандала с подслушването в Зайчарника, заяви президентът

Новини
12:37 - 17 Февруари 2020
4290
Радев: Борисов го чака служебен кабинет

Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, на които се чува неговият глас.

"Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели.  Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

"В безсилието си Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишния му престой във властта, методите му издават битието му от началото на прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт - то това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова напълно разбирам неговата растяща нервност", каза още президентът след посещението си в една от колоните технологични компании у нас Ултрафлекс. Компанията е носител на наградата от президента за иновативно предприятие на годината.

Снимка: Агнес Методиева