Радев: Изчакайте! ГЕРБ-СДС още събират министри

Николай Габровски преговаря и с хора от служебния кабинет

Новини
15:25 - 11 Декември 2022
5767
Радев: Изчакайте! ГЕРБ-СДС още събират министри

Президентът Румен Радев смята, че по всяка вероятност от ГЕРБ-СДС продължават да работят за формирането на кабинет. Относно нагласите за съставяне на правителство с първия мандат, държавният глава призова да се изчака до утре, когато кандидат-премиерът Николай Габровски ще върне папката на „Дондуков” 2.

Кандидатът за премиер Николай Габровски е търсил хора от структурите на МВР за министър. Това потвърди пред Нова служебният министър на силовото ведомство Иван Демерджиев. Твърди се, че са водени разговори и с министри от служебния кабинет.

Пред Нова депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев обяви, че не знае с кого Габровски води разговори. Той обаче имал пълната свобода сам да избира екипа си. „Заявката, която дадохме за равноотдалечено, еманципирано политически правителство, беше искрена. На първо място трябва да се намери консенсус”, посочи той.

Докато ГЕРБ кове проектокабинета, в публичното пространство вече се завъртяха имената на Драгомир Заков за външен министър, а на Делян Добрев - за енергетиката.