Радев казва за КСНС утре на Шипка?

Честванията на върха са под патронажа на президента

Новини
21:07 - 18 Август 2023
4517
Радев казва за КСНС утре на Шипка?

146 години от Шипченската епопея ще бъде отбелязана с чествания на върха, където се разиграват някои от решителните сражения, определили изхода на Рускотурската освободителна война. 

Заради тържествата утре движението в района ще бъде ограничено за транзитно преминаващите автомобили. Алтернативният маршрут е през Прохода на републиката. Ще бъдат пропускани само участниците в събитието и официалните гости. Основен гост на събитието ще бъде президентът Румен Радев - националното честване се провежда под патронажа на държавния глава. 

В 11 часа на връх Шипка президентът Радев ще приеме строя на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва. Очаква се и слово на президента по случай годишнината. Държавният глава
ще поднесе венец пред Паметника на свободата и ще отдаде почит пред паметта на загиналите за Освобождението на България.

Очаква се президентът Радев да направи и коментар по актуални теми, като вероятно ще засегне темата за свикване на КСНС по национална сигурност след убийството на Алексей Петров. Все още Радев не е казал нищо по темата.