Радев на визита в Япония за интронизацията на императора

Президентът чете лекция в университета "Тойо"

Новини
16:06 - 18 Октомври 2019
1518
Радев на визита в Япония за интронизацията на императора

Президентът Румен Радев отива на визита в Япония за интронизацията на император Нарухито, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От 21 до 24 октомври президентът Радев е в Токио, където ще проведе работна среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“.

На 22 октомври президентът и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на официалната церемония по интронизация на новия японски император Нарухито.

На 23 октомври държавният глава е на визита в университета „Тойо“ в Токио. Държавният глава ще изнесе лекция, посветена на перспективите за развитие на българо-японските отношения, и ще разговаря с ръководството на университета.

Радев ще се срещне и с групите за приятелство с България от двете камари на японския парламент. Той ще връчи висши държавни отличия на представители на японското правителство и парламент за техните заслуги в укрепването на партньорството между двете държави.

На 24 октомври Радев има планирана среща с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.

Българският президент ще проведе работна среща и с представители на Японско-българския икономически комитет.

Държавният глава ще разговаря с проф. д-р Тацуро Мацумае – президент на Токайската образователна система на Токайския университет, който е и президент на Японската културна асоциация и председател на Японско-българската асоциация. Румен Радев ще отличи проф. д-р Тацуро Мацумае с почетния знак на Президента на Републиката. В срещата ще участва и д-р Кийоши Ямада – ректор на Токайския университет.