Радев награди военни с генералски звания

Михаил Попов става зам.-началник на отбраната, Деян Дешков става шеф на Сухопътни войски

Новини
19:25 - 07 Декември 2022
1892
Радев награди военни с генералски звания

На тържествена церемония държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание, информират от прессекретариата на президентството.

Той посочи, че на висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и отговорността да развива съвременни отбранителни способности, да гарантира високо ниво на военна подготовка, както и да продължи да убеждава държавното ръководство в необходимостта от ускоряване на модернизацията на Българската армия.

Със свой указ президентът освободи генерал-майор Михаил Попов като командир на Сухопътните войски и го назначава на длъжността "Заместник-началник на отбраната". Държавният глава го удостои с висше офицерско звание "генерал-лейтенант".

От длъжността "Командир на 61-ва механизирана бригада" бе освободен бригаден генерал Деян Дешков. С президентски указ той бе назначен за командир на Сухопътни войски. Дешков бе удостоен от президента с висше офицерско звание "генерал-майор".

Радев назначи полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по операциите в щаба на многонационалния корпус "Югоизток" в Сибиу, Румъния. На церемонията държавният глава го удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Държавният глава заяви, че новите звания и назначения са израз на признание за професионалните, командирски и лидерски качества на военнослужещи.