Радев пак слезе при протеста, призова към ненасилие

Беше осуетен опит за блокиране на бул. "Цар Освободител"

Политика
21:20 - 07 Август 2020
4911
Радев пак слезе при протеста, призова към ненасилие

„Най-важното е да няма полицейско насилие“, това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на „Дондуков“ 2. „Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, каза Румен Радев.

Президентът не каза нито дума за противоречивото отношение на обществото към блокадите на възлози кръстовища в столицата и страната. По-рано днес група протестиращи се опитаха да блокират движението по бул. „Цар Освободител“ в София. Демонстрантите пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка (БНБ), но полицията успя да осуети провокацията и мъж, носещ бухалка, бе арестуван.

Протестиращ нарече „пореден автогол на правителството“ премахването на блокадите в страната и допълни: „През последния месец станахме свидетели как всяка тяхна следваща стъпка е грешка“. В „Триъгълника на властта“ се събираха хора за поредната вечер на антиправителствен протест в София и блокираха отново ключови столични булеварди.

Снимки: Агнес Методиева