Радев : Политиците правят неща, обидни за интелекта на българите

Президентът е в Раднево, където присъства на отбелязването на 60 – годишнината от обявяването на населеното място за град

Новини
12:39 - 07 Септември 2024
1528
Радев: Политиците правят неща, обидни за интелекта на българите

Очаквам Централна избирателна комисия (ЦИК) да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс. ЦИК е основният отговорник за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където присъства на отбелязването на 60 – годишнината от обявяването на населеното място за град, предава БТА.

Румен Радев посочи, че не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ясно е, че ако едно общество продължава да се отнася с безчувствие и да се снишава пред явните безобразия в обществото, то е обречено на разпад, добави още президентът. По думите му примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, както и покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка с чадъра над основните герои на грабежа на века, ни доведе до това състояние. В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури, с вълчи апетит, заяви президентът. 

Най-отблъскващото и обидно за интелекта на българите и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши зад паравана на евроатлантизма и то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, посочи държавният глава. Той допълни, че с поведението си, те рушат демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще. "Очаквам всички институции, служби, прокуратура, Народно събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален въпрос за бъдещето ни и да предприемат адекватни действия", призова Радев.