Радев сряза Кирил Петков за вот 2 в 1: Съчувствам ви, но вие направихте промени в Конституцията

Кризата ще се разгърне, ще получите политически служебен кабинет, заяви президентът

Новини
15:45 - 27 Март 2024
9221
Радев сряза Кирил Петков за вот 2 в 1: Съчувствам ви, но вие направихте промени в Конституцията

Словесна престрелка между президента и лидера на ПП Кирил Петков се разрази в последните минути от срещата на "Дондуков"2 след като мандатът бе връчен и върнат от втората политическа сила.  

Острите реплики тръгнаха след като Петков призова Румен Радев да спести 100 милиона лева от отделни избори, за да може евроизборите и предсрочните парламентарни да бъдат на една дата, което изисква максимално бърза процедура.

Отговорът бе: "Съчувствам ви, но вие направихте всичко възможно тази институция да не може да владее процесите, както досега. Едната криза вече чука на вратата и тя ще разгърне следващите седмици и месеци", предупреди президентът.

Той предупреди ПП-ДБ, че ще получат служебен политически кабинет заради невъзможността да избере неполитическа фигура за министър-председател след направените от управляващото мнозинство в Конституцията. 

Президентът с рязък тон припомни за направените промени в основния закон на държавата, заради които сега изборът му за служебен министър-председател е силно стеснен.

Кирил Петков изпусна нервите си и заговори за елфи, Нотариуси и т.н., за да опише драматичната ситуация в държават, но Радев го прекъсна и отвърна, че няма да се занимава с приказки за елфи.