Радев в супер форма: Направи 50 лицеви опори за 1 минута (ВИДЕО)

Жалко, че не всички младежи спортуват, а стоят пред компютъра, заяви при откриването на Sofia Karate Open 2021

Новини
18:10 - 16 Октомври 2021
11178
Радев в супер форма: Направи 50 лицеви опори за 1 минута (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев показа, че не е забравил военната подготовка и е в супер форма. Той демонстрира нагледно, че спортува редовно и може да се мери с професионални спортисти при откриването на турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента, като направи само за минута 50 лицеви опори. 

Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение, каза държавният глава при старта на турнира.

Лицевите опори, Радев направи в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище „Свети Георги“ в София.

„За мен е истинско удоволствие да видя толкова много млади, усмихнати хора от толкова много държави. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение. Карате е спорт, който свързва хората.

Изключително съм радостен да видя толкова много деца от десетки държави тук. Да не забравяме, че каратето накара всички нас да се гордеем като българи, защото на Олимпиадата в Япония Ивет Горанова записа със златни букви името си именно в този спорт. Убеден съм, че сред вас са бъдещите европейски и олимпийски шампиони”, каза Радев при откриването.

Президентът обаче изрази съжаление, че не всички деца се занимават със спорт и че много от тях предпочитат да останат пред телевизора, компютъра, телефона, или таблета.

По време на събитието той се запозна със спортната и учебна база на училището.

Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава насърчава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.