Радев връчи наградите "Джон Атанасов" на млади таланти

Отличия получиха ученици, студенти и учени

Новини
17:14 - 04 Октомври 2023
1247
Радев връчи наградите "Джон Атанасов" на млади таланти

България продължава да гради и развива силни традиции в областта на информатиката, иновациите, перспективните научни изследвания, каза държавният глава Румен Радев. Президентът връчи днес на официална церемония в „Гербовата зала“ на „Дондуков" 2 отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2023 г.

Отличия получиха ученици, студенти и млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории.

Горд съм, че и през 2023 г. се надграждат установените вече традиции България да бъде прославена из света със своите млади талантливи, енергични, амбициозни хора, каза Радев. Той посочи, че за него е особено удоволствие да отличи младите български таланти, пише БТА.

"Вие жънете успех след успех в полето на иновациите, информационните технологии, на авангардните научни изследвания. Вие го правите с визията и нагласата да променяте света към по-добро, следвайки примера на Джон Атанасов", се обърна Радев към лауреатите. Държавният глава подчерта, че тази година прави впечатление особено силното участие на ученици със забележителни постижения в национални и международни олимпиади и с перспективни научни проекти.