Радиестезистът д-р Орлин Драганов пред Lupa.bg: Нашите манастири лекуват всякакви болести

Негативната енергия може да бъде премахната с любов

Мистика
14:15 - 15 Август 2022
15501
Радиестезистът д-р Орлин Драганов пред Lupa.bg: Нашите манастири лекуват всякакви болести

Д-р Орлин Драганов е лекар над 40 години по вътрешни болести, нефрология и нетрадиционна медицина. Има специализации в Индия по енергийна медицина. Занимава се с изчистване на негативна енергия повече от 30 години. Радиестезистът беше депутат в 37-то Народно събрание от листата на Българския бизнес блок. Ръководи Дружеството по физикална радиестезия.


- Д-р Драганов, от повече от 30 години се занимавате с радиестезията. Наука ли тя и бихте ли обяснили накратко какво представлява?

- Радиестезията или по-точно физикалната радиестезия несъмнено е наука, а не шарлатанство, както смятат някои. Тя се занимава с измерването на различни енергийни параметри, като се започне от атома и се стигне до Космоса и Вселената. Физикалната радиестезия работи със специални апарати, а не с размахване на ръце. Всичко, което е в човека и извън него, може да бъде измерено като параметър. Занимавам се с физикална радиестезия повече от 30 години и тя не ме е подвела. Тези, които обвиняват, трябва да имат аргументи. Когато обвиняват науката радиестезия, нека дадат аргументи.

- Какво всъщност измервате?

- Чрез радиестезични вълномери може да се измери функционалната вълна на човешкия организъм като цяло, а също така функционалната вълна на всички негови системи, органи, жлези, тъкани и клетки. Можем да проверяваме качеството на водата – съдържание на нитрати, пестициди и дали е подходяща за конкретния човек предвид на неговите заболявания. Всички продукти и храни, т.е. всичко, което човек поглъща, може да бъде измерено.

Използвам т.нар. радиестезично махало – това е уред, който отчита параметрите на обекта - дали ще е планина, снимана на малка снимка, или продукти, или бижута, ние ги измерваме.

Всичко, което влиза в човешката уста, е вид информация.

Храната се преработва и реално тази информация се преработва от нашите клетки, тъкани и структури. Не е без значение какво ядеш, защото това, което ядеш, става част от теб.

Няма да открия топлата вода, ако кажа, че човекът е сложна енергийна система. Той е изграден от физическо тяло и енергийни структури, които изграждат неговата аура.

Когато човекът е негативна, отрицателна личност, тогава тези структури не са в добро състояние, защото се генерират енергии с много недобри качества. Има и влияние на външната среда, което е изключително важно върху тази енергийна структура на човека. В повечето случаи външната среда влияе негативно върху човека.

Влияние на подземни водни течения, влияние на вредни места, където има такива излъчвания. София например се намира над огромни водни течения, които генерират недобри за хората енергии, живеещи в този град. И когато те не са защитени, голяма част от тях боледуват.

- Изследвате ли качеството на храните?

– Да, разбира се. Когато на вас ви казват, че даден продукт е изключително качествен, този продукт има дадени параметри по нашите практики, чрез които да бъде измерен. По този начин може да се установи каква е действителността. Примерно имаме боб, доставен от няколко страни, и чрез измерванията може да се види кой е най-качественият.

Всички продукти и храни, т.е. всичко, което човек поглъща, може да бъде измерено.

- Как лекувате вашите пациенти? Съчетавате традиционна и нетрадиционна медицина – т.е правите изследвания чрез махало, установявате на вашия пациент какво му има и след това му предписвате лекарства, така ли практикувате?

- Аз работя с радиестезичен вълномер, махало, и с ДНК на пациентите – примерно с коса. Изпращате ми ги по пощата в плик и правим измерванията. Не сочим с пръст и с махало в едната ръка и да питаме дали този човек е болен, а махалото да каже „да” или „не”.

Когато на даден пациент му изпишат три вида лекарства и аз имам вече негово ДНК, мога да му кажа кое от тези лекарства е най-подходящото за него.

Имал съм хора от цялата страна, на които съм съхранил коси, които ми се обаждат с такива спешни въпроси и им правя изследване. Но това може да го прави само лекар. Като медик изповядвам принципа, че на човека, който не се чувства здравословно добре трябва да се помогне както може, където може и с каквото може максимално добре.

- Бихте ли обяснили какво означава човек да има силно или слабо енергийно поле?

- Енергийното поле е плод на самия човек. Когато човекът е позитивен, когато върши добри дела, когато човек работи за хората, работи по законите на Създателя, с годините придобива сравнително добро здраве и много по-висока енергия. Негативните хора, които не работят за благото на другите хора, не могат да имат добри енергии. Те сами си създават програми за болести. Човек може да се разболее тогава, когато пребивава в нездрава среда в енергиен план. Всеки един човек е източник на енергия и когато работи в един офис с други хора, тези енергии взаимно си оказват влияние и нещата стават или добри, или не толкова добри.

- Може ли да бъде неутрализирана негативната енергия и има ли начини за защита от нея?

- Да, може да бъде неутрализирана чрез индивидуални практики, които всеки може да практикува като медитация и молитва. Най-силната защита е максималното развитие на любовта – любовта към себе си и към останалите хора, растения и животни. Говорим за истинската любов, не лицемерната.

Добре е също веднъж в седмицата човек да си прави солена вана или пък да се облива със солена вода. Във ваната или в голям съд с вода се разтваря морска сол. За 15 - 20 литра вода е достатъчно голяма шепа морска сол. Солта е най-големият енергиен чистач.

Преди много години Дружеството по физикална радиестезия изработи специални пирамиди, които преобразуват вредната енергия. Те дават защита в диаметър от 27 метра. Направената от нас пирамида е плод на дългогодишен труд и е регистрирана като патент в целия свят. Тази пирамида може да се постави върху хладилник, за да чисти енергията на храните вътре. Може да се закачи на лампата или полилея, за да преобразува енергията на мястото, където пребивавате дълги часове.

В умален размер може да се постави на компютъра, за да предпази работещия от електромагнитните вълни. Компютърът стои много близко до човека, в краката му, на масата и влиза в периметъра на човешкото енергийно поле. Това енергийно поле, иначе казано аурата на човека, се простира на 2,5 - 3 метра около тялото. Компютърът влиза в периметъра на аурата и се получава взаимодействие на енергийно ниво. 

Пирамидата е вид генератор, има точно определени параметри и ъгли между страните и мисленото продължение на страните й дава защита от вредните излъчвания, като неутрализира зоната. Затова пирамидата се поставя високо в стаята, да виси от тавана, никога под стол или под легло. Такова е предназначението и на огромните пирамиди, строени по земята от древността. Всички пирамиди по земната повърхност - в Южна Америка, в Египет и т.н., са свързани помежду си, между тях се осъществява енергийна връзка. 

- Изследвал сте енергията около и в манастири и църкви. До какви резултати достигнахте?

- Всички манастири имат положителна енергия, защото са построени на енергийно силни места. Манастирите ни са саногенни, което означава  оздравителни зони. Такива са и Рилските езера, и светилищата, които ги има по цяла България. Всеки от тях има силно действие за определени заболявания. Така както пред определени чудотворни икони хората получават изцеление, по същия начин моята експертиза сочи българските манастири, в които хората, молейки се, може да получат облекчение и изцеление на здравословните си проблеми.

Прави се вътрешна снимка на църквата. От тази снимка се извлича информация за това в този божествен храм кои от вярващите, молейки се, биха получили облекчение и изцеление. Изготвил съм експертиза, която никой не е правил досега, на всички български манастири в България.

Рилската света обител е универсална при всякакви болежки и страдания. Добре е обаче да се посещава до петък. През уикенда има голямо струпване на хора и това влияе в енергиен план. В неделя вечер и в понеделник манастирът се изчиства енергийно. И вторник, сряда и четвъртък са трите най-добри дни за посещение.

Обрадовският манастир „Св. Мина” в столичния кв. „Бенковски” е много силен при болести на сърдечно-съдовата, ендокринна, храносмилателна система и при репродуктивни проблеми. Земенският манастир е подходящ при заболявания на нервната система, отделителната система и нарушения на метаболизма.

Хората могат да се възползват и от уникалните лечебни свойства на чудодейните икони, които имат огромна лечебна сила. Винаги можете да сложите копие на лековитото изображение вкъщи, на работното място или където сметнете, че е необходимо. Чудо може да се случи, но то се случва тогава, когато човек работи за своето собствено здраве, а не когато чака някой да му донесе здраве. Той може да получи помощ отвън, но преди всичко трябва да се грижи за себе си. Профилактиката е много важна част от грижата за себе си.

– Това означава ли, че може да се случи чудо и тежко болни хора, които отидат на подобни места може да оздравеят?

 – Нещата все пак не са толкова прости и лечението е комплексно. Първо те трябва да направят за себе си това, което е необходимо, а след това да разчитат на останалите неща. Чудо може да се случи, но то се случва тогава, когато човек работи за своето собствено здраве, а не когато чака някой да му донесе здраве. Той може да получи помощ отвън, но преди всичко трябва да се грижи за себе си. Профилактиката е много важна част от грижата за себе си.
 
– Съществува ли според вас черна магия?

– Има такива практики, които се правят и в България, и в целия свят. Те са за промяна на енергийната система на човека чрез външно въздействие. В народните среди това е известно като магия, но всеки може да прави такива ритуали. Има хора, които се занимават с това и фактически постигат промяна в житейския път и здравословното състояние на човека. Това е неглижирано от академичната медицина. А човек, който има такава обработка, може да се разболее и въпреки приложеното лечение резултатите ще бъдат нулеви.

 - Д-р Драганов, вие сте бил депутат в Народното събрание и на базата на своя научен опит и на базата на измервания отдавна настоявате народните представители да не заседават в историческата сграда на площад "Народно събрание", а да се преместят в сградата на бившия Партиен дом. Толкова ли са зле нещата на енергийно ниво в парламента?

- Много пъти съм го казвал, че Народното събрание трябва да се премести в Партийния дом, но никой не ме слуша и явно вече няма смисъл да го повтарям. Изморих се да обяснявам защо трябва да се предприеме подобна стъпка. Знае е, че сградата на парламента е построена върху старо турско наказателно гробище от времето на Османската империя. Там някога са погребвани хора, осъдени за изнасилване, кражби, убийство – с тежки престъпления, които генерират много лош тип енергия. Съвсем нормално е, щом такива хора са погребани на тази площ, да има дисбаланс на енергии.

Пагубно е, че Народното събрание е издигнато върху костите на убийци и изнасилвачи. Това са енергии, които, ако не се чистят, те остават и се натрупват. Остават енергийните отпадъци и на всички поредни Народни събрания досега. Затова не се чудете, че законодателният храм винаги е бил място на остри противопоставяния.

Лично съм мерил енергиите в пленарната зала и в коридорите на парламента и данните показаха, че там има силна негативна енергия, която се дължи както на външните влияния – тоест на енергията от гробищата, така и на негативната енергия, която излъчват депутатите, обиждайки се един друг.

Добре е, че до парламента се намира катедралата „Св. Александър Невски” - храмът е с много мощно излъчване, защото в него не се правят опела, само в много редки случаи. Наблизо до Народното събрание е и старинната църква "Света София", което също е добре. Винаги съм настоявал парламентът да се премести и да работи в сградата на бившия Партиен дом, а настоящата сграда да бъде оставена като официален символ. Депутатите само за кратко заседаваха в зала "Света София" на бившия Партиен дом и пак се върнаха в старата си сграда. За мен няма проблем, че Партийният дом е бил на БКП. По-важното е, че не е построен върху турско гробище за престъпници.