Радко изневери на Глория с Анелия

Финалистът от "Гласът на България" записа песен не с примата на фолка, а с нейна конкурентка

През ключалката
15:25 - 01 Август 2019
16424
Радко изневери на Глория с Анелия

Радко Петков разкри, че дебютната му песен в “Пайнер” ще е с Анелия. Финалистът от "Гласът на България" е особено близък с щерката на примата на фолка Глория - Симона Загорова и се очакваше именно с русчуклийката да е първото му парче, но Радко й изневери с Анелия.

Най-вероятно решението за дуета е взето от продуцентите от "Пайнер", а не от младежа. И това не е случайно, защото бившата на Коко Динев беше певицата, с която младият талант пя в дует на финала на “Гласът на България” и стана големия победител. Две години по-късно той е едно от най-новите попълнения в най-голямата музикална компания в България.

“Емоцията да пея с Анелия е уникална, защото тя е уникален човек. Наистина не съм вярвал, че мога да се запозная с някой, който е постигнал толкова много и е запазил себе си толкова естествен. Усетих я много близо до мен. Има някаква емоционална връзка между нас, която ще ни помогне за дебютната ми песен. Да, тя ще бъде с Анелия. В момента работим по песента и се надявам в най-скоро време да я представим на хората. Мога само да издам, че е бърза и запеваема.” – споделя певецът в “Гласовете на България”.

Тази пролет Радко беше и абитуриент, но не е кандидатствал, за да има време да подреди приоритетите си.

“Мисля да продължа с образованието си, но тази година ще пропусна, за да мога да се подготвя по-добре. Ще кандидатствам народно пеене, поне такава ми е идеята. Много ми се иска да ми се случи и да ме приемат в Пловдивската музикална академия. Със сигурност има много магия в българския фолклор, защото го усещам много в сърчицето ми. Любимата ми народна песен е “Не казвай, любе, лека нощ” – споделя той.