Радо Стойчев се събра с Казийски във Верона

Двамата отново ще работят заедно в Италия след триумфите с Тренто

Спорт
14:56 - 13 Май 2019
2075
Радо Стойчев се събра с Казийски във Верона

Волейболният Калцедония Верона назначи за треньор българина Радостин Стойчев, обявиха официално от клуба. Нашият ще замени на поста сръбската легенда Никола Гръбич, който успя да изведе до тима до плейофите, но там загуби на четвъртфиналите от финалиста Лубе Чивитанова с 0:2 в серията.

Така 49-годишният Радостин Стойчев отново ще работи с българската звезда Матей Казийски, с когото от доста време се водят преговори да остане и през следващия сезон във Верона. Тогава се очаква целта пред отбора да бъде най-малко влизане във финалната четворка.

В периода си в Итас Диатек Тренто двамата спомогнаха за 4 титли в Италия и 3 в Шампионската лига, както и за триумф в Световното клубно първенство.

За последно в Италия Стойчев води Модена през сезон 2017/2018, но бе уволнен заради жесток конфликт със звездите на тима Ървин Нгапет и Бруно Резенде.

Утре предстои финалният пети мач от сблъсъка за титлата в италианската волейболна лига между Перуджа и Лубе, където пък играе друга наша звезда - Цветан Соколов. Двубоят ще бъде предаван пряко в ефира на Ринг от 21:30 часа наше време.

Снимки: Lap.bg, bluvolleyverona.it