Радомир Чолаков атакува: Промяната иска нови избори

Когато напуснаха комисията, работата тръгна спокойно, заяви депутатът от ГЕРБ

Новини
10:12 - 03 Ноември 2022
2655
Радомир Чолаков атакува: Промяната иска нови избори

Вярвам, че пленарна зала ще подкрепи измененията в Изборния кодекс. Обществото имаше и има два големи дискусионни проблеми – Антикорупционното законодателство и Изборния кодекс. Темите раздират обществото. Решихме на първото заседание да се захванем точно с тях. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ в ефира на БНТ.

Той заяви, че лично е бил свидетел на хиляди разговори за това да се върне хартиената бюлетина.

„Хората стенат, искат си обратно бюлетината. Има група хора, които не вярват на хартията, и има и голяма група хора, които не вярват на машините – ние трябва да възстановим доверието и в двете форми на гласуване.“

„Очевидно има политически сили като „Продължаваме промяната“, които искат да имаме нови избори. Виждате деструктивната им политика. Според мен те разчитат на нещо, не знам на какво. Битката им срещу връщането на хартията е може би заради това, че те знаят нещо за машините, което ние не знаем“, смята Чолаков.

„Ако ПП толкова държат да идем на избори, то нека да идем на избори с двете системи на избори, за да е Соломоновки справедливо. Да припомня, че когато вчера ПП напуснаха комисията, работата тръгна спокойно“, допълни той.

„Договорите трябва да се спазват – за това трябва да се разберем. След като сме член на НАТО, ние трябва да си изпълняване задълженията. Всички държави-членки са дали оръжия, значи и ние трябва. Смели съюзници ли сме или не сме? Ние българите трябва да се научим да си спазваме договорите“, каза още той.