Радослав Гидженов е свирил най-много мачове, Кабаков дал най-много дузпи

Спорт
14:31 - 28 Декември 2023
3411
Радослав Гидженов е свирил най-много мачове, Кабаков дал най-много дузпи

Общо 26 рефери свириха мачове в efbet Лига до момента в първенството, показва статистиката. Най-много мачове е получил Радослав Гидженов. Пловдивчанинът има зад гърба си 12 срещи от елита. С по 11 мача са другите международни съдии Георги Кабаков, Никола Попов и Волен Чинков, а Георги Давидов има 10 срещи. Новият международен рефер Георги Гинчев е с 9 мача.

Единственият съдия, който има един мач в efbet Лига е Мартин Великов, който през ноември свири мача между Пирин и ЦСКА 1948 завършил с победа на „орлетата“.

Прави впечатление, че водещите рефери имат баланс при ръководенето на мачове на водещите отбори.

Радослав Гидженов е свирил 4 мача на ЦСКА, в които „червените“ са взели две победи и два пъти са завършили наравно. Той е ръководил и 2 мача на Левски, в които „сините“ имат две ремита. Пловдивчанинът свири и два мача на Лудогорец, в които „орлите“ паднаха от Черно море и спечелиха срещу Славия като гост. Лидерът Черно море пък има 2 победи от два мача с рефер Гидженов.

Георги Кабаков свири два мача на ЦСКА, в които „червените“ спечелиха 2 победи. На Лудогорец пловдивчанинът е свирил 2 мача също с две победи. Любопитното е, че най-добрият български рефер няма нито един мач на Левски до момента.

Лудогорец има победа, загуба и реми при при Никола Попов този сезон. Шампионите паднаха от Крумовград и завършиха 1:1 срещу Локомотив Пловдив. Те обаче успяха да спечелят по категоричен начин двубоя срещу ЦСКА в Разград с 3:0. Освен този мач „червените“ нямат друга среща, която Попов да е свирил. Той е ръководил и два мача на Левски – домакинска победа над Черно море с 1:0 и равенството 1:1 с Ботев Пловдив.

Волен Чинков има 3 мача на Лудогорец, в които „орлите“ спечелиха два, но пък загубиха с 2:3 от Славия. В същото време Чинков свири равенството на ЦСКА срещу Черно море в София и загубата на Левски от Локомотив Пловдив с 1:2 под тепетата.-

Георги Давидов няма мач на Лудогорец този сезон, но е свирил два двубоя на Левски – победа във Враца и 2:2 срещу Крумовград. При него ЦСКА победи Ботев в Пловдив с 2:1.

Драгомир Драганов бе главен рефер при победата на Лудогорец над ЦСКА с 1:0 на „Българска армия“. Той свири на ЦСКА при успеха в Благоевград и на Лудогорец при победата над Берое. Драганов има и два мача на Левски – победа над Локомотив София с 6:0 и загубата от ЦСКА 1948 с 0:1 в Бистрица.

Новият международен рефер Георги Гинчев свири един мач на Левски – загубата от Лудогорец на „Георги Аспарухов“. Той има още един мач на Лудогорец – победата над Ботев Враца, а на ЦСКА е свирил при домакинското равенство срещу Арда.

Георги Кабаков е дал най-много дузпи този сезон. Най-добрият рефер е посочил бялата точка 4 пъти в 11-те мача, които е ръководил. Ивелин Занев обаче има 3 отсъдени дузпи в 4 ръководени срещи. Той и Кабаков са най-строги, като са показали по 3 червени картони, но отново Занев е сторил това само в 4 мача. При Кабаков обаче няма нито един директен червен картон, като и трите са за втори жълти.