Радослав Рибарски увери: С БСП не разговаряме за подкрепа за правителство

Хората очакват обединение и да се сформира редовен кабинет, но той не трябва да е на всяка цена, заяви депутатът от ПП

Новини
20:53 - 20 Декември 2022
2298
Радослав Рибарски увери: С БСП не разговаряме за подкрепа за правителство

"Към момента виждаме, че при първия разговор и ГЕРБ и ДПС напуснаха масата за разговор и очакваме по-скоро останалите партии". Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски.

На въпрос как вървят разговорите с левицата за подкрепа за бъдещо правителство Рибарски отговори, че към момента на масата е спорът за хартиената бюлетина и ако БСП не направят отстъпки, няма как да се стигне до консенсус.

"Виждаме, че хората очакват обединение и да се сформира редовен кабинет, но той не трябва да е на всяка цена, искаме чрез тези дискусии да засегнем въпросите, които интересуват хората", обясни той в предаването PrimeTime.

По темата със забраната за износ на петролни продукти, произведени от руски нефт, Рибарски коментира, че основната цел на дерогацията е гарантиране на работа изцяло с неруски петрол.

"Искаме да има план-график с който рафинериите да покажат как възнамеряват да преструктурират работата си, за да нямаме такъв разговор и след две години, когато трябва това да се е случило", заяви още Рибарски. По думите му основната цел на дерогацията е да се избегне недостига на горива и от ПП не виждат предпоставки да се стигне до спиране на работа на рафинерията на Лукойл.